Retigo s.r.o.

Dostępne również w wersji gazowej

Piece konwekcyjno-parowy B 2011 i, b, ig

Piece konwekcyjno-parowy B 2011 i, b, ig

RETIGO Blue Vision to najwyższa seria modeli pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Vision. Poszczególne piece zostały zaprojektowane tak, aby zaoferować wszystko, co potrzebne dla wymagających użytkowników. Sterowanie dokonywane jest za pomocą panelu dotykowego, umożliwiającego szybki dostęp do wszystkich funkcji kluczowych i specjalnych. Wszystkie modele są w zestawie podstawowym wyposażone w funkcję automatycznego mycia oraz Easy Cooking, klapkę odprowadzenia nadmiaru pary i 6-punktową sondę termiczną.

Model pieca konwekcyjno-parowego Retigo Vision 2011 jest idealny do kuchni o wydajności 400-600 dań dziennie. Rozmiary pojemników gastronomicznych to GN 1/1 (530x325 mm). W podstawowym wyposażeniu tego pieca znajduje się wózek. Ponadto do tego modelu można dokupić cały szereg innego wyposażenia – dodatkowy wózek, akcesoria do systemu bankietowego itp. System generowania pary jest natryskowy lub bojlerowy. Źródłem ciepła jest energia elektryczna lub gaz.

Żądanie

TODO /3d/nejaky_soubor_b-623.html

Wyjątkowe funkcje

Vision Perfect Cooking

Dzięki piecom konwekcyjno-parowym Retigo Vision zyskujesz pewność, że zawsze osiągniesz doskonałe efekty gotowania. Przygotowane potrawy mają idealny kolor, są soczyste, chrupiące i zdrowe, a wszystko to przy minimalnej ilości tłuszczu.

Vision Design

Piece konwekcyjno-parowe Retigo Vision to doskonałe połączenie funkcjonalności, wyjątkowej ergonomii i atrakcyjnego wyglądu. Wszystko to przy najwyższym poziomie bezpieczeństwa i higieny.

My Vision Controls

Najprostsze sterowanie na rynku pomoże Ci zaoszczędzić czas oraz szybko i łatwo wprowadzić potrzebne ustawienia. Czas reakcji ekranu jest idealny, nawet jeśli Twoje dłonie są tłuste lub kiedy nosisz rękawice. Główne menu możesz dostosować do swoich indywidualnych potrzeb.

Smart Investment

Dzięki piecom konwekcyjno-parowym Retigo Vision oszczędzasz pieniądze każdego dnia. Najniższe na rynku zużycie energii i wody w połączeniu z ekonomicznym myciem automatycznym, to gwarancja szybkiego zwrotu zainwestowanego kapitału.

Standardowe funkcje

Gotowanie

  • Gorące powietrze 30 – 300 °C
  • Funkcja kombi – gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • Funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
  • Bio-gotowanie 30 – 98 °C
  • Pieczenie nocne – Oszczędność czasu, energii i pieniędzy.
  • Timer półek – możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce.
  • AHC (Active Humidity Control) – automatyczna regulacja wilgotności
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) – Szybkie generowanie nasyconej pary.
  • Poprzeczne półki – Bezpieczniejsze i wygodniejsze ułożenie pojemników GN. Lepszy podgląd obrabianych potraw.
  • Regeneracja, system bankietowy – Obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw do serwowania.
  • Delta T pieczenie/gotowanie – idealne dostosowanie parametrów pieczenia dużych mięs.
  • Pieczenie niskotemperaturowe – Minimalna utrata wagi, większa soczystość i lepszy smak.
  • Cook & Hold – po zakończeniu obróbki termicznej, piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania.
  • Golden Touch – funkcja zapiekania z efektem perfekcyjnej złotobrązowej i chrupkiej skórki.
  • Automatyczny przedgrzew/chłodzenie minimalizuje spadek temeratury na początku obróbki. Rozpocznij pieczenie z wymaganą temperaturą.
  • Sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie – Specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii.

Vision Touch Controls

  • 8 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący – proste i intuicyjne sterowanie.
  • MyVision – Maksymalna personalizacja menu, wszystko co potrzebujesz na głównym ekranie.
  • Dotykowy panel sterujący – Niezawodne i szybkie sterowanie w każdych warunkach, brak elementów mechanicznych, przycisków i pokręteł.
  • Easy Cooking – Uzyskaj doskonałe efekty nawet będąc mniej doświadczonym szefem kuchni, dzięki wirtualnemu pomocnikowi.
  • 6-punktowa sonda gotowania – precyzyjne pieczenie, stała kontrola temperatury wewnątrz potrawy.
  • Active Cleaning – Oszczędne automatyczne mycie. Kucharz nie musi już więcej poświęcać czasu na mycie.
  • Książka kucharska – 1000 programów po 20 kroków.
  • Piktogramy – Zrób zdjęcie produktu, przypisz je do programu i umieść na głónym ekranie. 
  • Funkcja Learn - piec zapamiętuje bieżący program i umożliwia jego zapisanie.
  • Ostatnie 10 – Łatwe do odnalezienia ostatnio używane programy.
  • Wielozadaniowość – Wyjątkowa możliwość pracy z panelem sterującym w czasie trwania obróbki.
  • Automatyczny start – Możliwość ustawienia opóźnionego uruchomienia.
  • EcoLogic – Zużycie energii pokazane na ekranie pozwala panować nad kosztem pracy.

Pozostałe wyposażenie

  • Potrójna szyba w drzwiach – Minimalne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi.
  • Dwukierunkowe obroty wentylatora – Idealnie równomierny efekt pieczenia.
  • Klapka – Opatentowany system odprowadzania wilgoci służy do uzyskiwania doskonałego koloru i kruchości potrawy.
  • 7 prędkości wentylatora – dokładne kontrolowanie cyrkulacji powietrza.
  • Automatic Fan stop – natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo.
  • Taktowanie wentylatora – 3 kroki dla jeszcze większej równomierności.
  • Solidna klamka – wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie.
  • Stal nierdzewna AISI 304/316 – najwyższej jakości wykonananie z powłoką o podwyższonej trwałości.
  • Chemicznie wytrawiana komora gotowania – zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia.
  • Prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody.
  • Rynienka ociekowa pod drzwiami – Brak wody na podłodze.
  • Dwa doprowadzenia wody – Oszczędność urządzeń uzdatnienia wody.
  • WSS (Water Saving System) – Specjalny system odpływu i wbudowany rekuperator pozwala zmniejszyć
    zużycie wody.
  • Wózek VO 2011

Łącza

  • Port USB – Łatwe odczytywanie i wczytywanie danych.
  • Interfejs Ethernet/LAN – zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową
  • VisionCombi software – Zarządzanie programami z komputera PC, podglad danych HACCP.

Zapis danych

  • Zapis HACCP – Łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych.
  • Kompletny zapis danych pracy.

Serwis

  • BCS* (Boiler Control System) – Automatyczny system sterowania i kontroli bojlera.
  • SDS (Service Diagnostic System) – Automatyczna informacja o błędach.

Dane techniczne

ModelB 2011 iB 2011 bB 2011 ig
Specyfikacja techniczna 2E2011IA  2E2011BA  2G2011IA
Zasilanie elektryczne elektryczne gazowe
Wytwarzanie pary iniekcja bojler iniekcja
Pojemność 20 x GN1/1 20 x GN1/1 20 x GN1/1
Orientacyjna ilość porcji 400-600 400-600 400-600
Rozstaw prowadnic 63 mm 63 mm 63 mm
Wymiary (szer. x wys. x gł.) 948 x 1804 x 834 mm 948 x 1804 x 834 mm 948 x 1804 x 834 mm
Waga 235 kg 245 kg 257 kg
Moc całkowita 36,9 kW 36,9 kW 1,28 kW
Moc grzewcza 36 kW 36 kW 45 kW
Moc bojlera - 33 kW -
Zabezpieczenie 63 A 63 A 10 A
Zasilanie 3N~/380-415V/50-60 Hz 3N~/380-415V/50-60 Hz 1N~(2~)/220-240V/50-60 Hz
Poziom hałasu max. 70 dBA max. 70 dBA max. 70 dBA
Przyłącze wody/odpływu G 3/4” / 50 mm G 3/4” / 50 mm G 3/4” / 50 mm
Przyłącze gazu - - G 3/4” 
Temperatura 30 - 300 °C 30 - 300 °C 30 - 300 °C

 

Rysunki

Elektryczny B 2011 i, b

 

 

A - Klapka | B - Komin | C - Odpływ | D - Odprowadzanie spalin | E - Elektryka | V1 - Woda nieuzdatniona | V2 - Woda uzdatniona


Gaz B 2011 ig

A - Klapka | B - Komin | C - Odpływ | D1, D2 - Odprowadzanie spalin | E - Elektryka | G - Gaz | V1 - Woda nieuzdatniona | V2 - Woda uzdatniona


Wózek VO2011R