Pistolet olejowy to specjalne urządzenie pozwalające na oszczędność do 2/3 kosztów związanych ze zużyciem tłuszczów podczas gotowania lub smażenia w piecu konwekcyjno-parowym. Dzięki wąskiej dyszy umożliwia perfekcyjne pokrycie potrawy bardzo cienką warstwą płynu, co zapewnia świetną kolorystykę smażonego dania przy minimalnym zużyciu tłuszczu. Dzięki wymienialnej dyszy pistolet można wykorzystać również do innych lepkich substancji używanych w gastronomii, jak np. czekolada.
Waga | 1,4 kg |
Zasilanie | 1N~/230 V / 50 Hz |
Moc cieplna | 60 W |
Szybkość rozpylania (woda) | 280g/min. |
Maksymalna lepkość | 120 DIN-sec. |
Maksymalne ciśnienie | 160 b |
Pojemność zbiornika | 700 ml |
Tłok | Stal nierdzewna |
Długość kabla | 2,5 m |