VISION DESIGN
Retigo Vision oferuje niezrównane połączenie funkcjonalności, wyjątkowej ergonomii i atrakcyjnego wyglądu. Wszystko z naciskiem na bezpieczeństwo i higienę.
Komfortowe gotowanie bez ryzyka urazów
Poprzeczny układ prowadnic gwarantuje bezpieczeństwo podczas wyjmowania i wkładania pojemników gastronomicznych GN oraz pełną kontrolę procesu gotowania na poszczególnych poziomach. Mniejsze pojemniki gastronomiczne można umieścić na jednym poziomie umieszczając je obok siebie na nierdzewnych rusztach lub przeznaczonych do tego specjalnych adapterach.
Minimalne ryzyko oparzeń
Unikalne rozwiązanie z potrójną szybą* zmniejsza temperaturę powierzchni drzwi i eliminuje ryzyko oparzenia. Hamulec wentylatora zapobiega niebezpiecznym wylotom pary przy otwieraniu pieca konwekcyjno- parowego, a w połączeniu z systemem otwierania drzwi w dwóch krokach** gwarantuje maksymalne bezpieczeństwo.
Łatwe otwieranie drzwi
Ergonomiczny kształt klamki zapewnia wygodne otwieranie i zamykanie drzwi pieca oraz łatwe utrzymanie czystości. Dzięki użyciu jonów srebra osiągnięto znaczące zmniejszenie ilości bakterii na powierzchni klamki, a w wyniku tego zminimalizowano ewentualne zagrożenia sanitarne.
Gwarancja przestrzegania norm sanitarnych
Precyzyjnie wykonana komora gotowania z zaokrąglonymi krawędziami zwiększa skuteczność automatycznego mycia i zapobiega osadzaniu się zabrudzeń. System HACCP rejestruje automatycznie wszystkie operacje odbywające się w piecu konwekcyjno-parowym Retigo Vision. Zapisane dane można przedstawić na wyświetlaczu lub pobrać je do komputera.
* Nie dotyczy wielkości 623 | ** Wyposażenie opcjonalne