RETIGO VISION - SERCE NOWOCZESNEJ KUCHNI
Piec konwekcyjno-parowy Retigo Vision jest w stanie uporać się z większością procesów technologicznych na małej powierzchni i może zastąpić od razu kilka tradycyjnych urządzeń kuchennych. W piecu konwekcyjno-parowym można przygotować prawie wszystkie dania od śniadania, przez menu obiadowe aż do kolacji, w tym wyroby cukiernicze.
Easy Cooking
Inteligentny przewodnik po gotowaniu, który nawet mniej doświadczonym kucharzom zapewni osiągnięcie doskonałych efektów. Wyjątkowy system automatycznie zaproponuje prawidłową procedurę przygotowania każdego dania.
Wędzenie
Dzięki zewnętrznemu generatorowi dymu Vision Smoker i specjalnym przepisom, Retigo Vision staje się pełnowartościową wędzarką, która jest w stanie uwędzić szeroką gamę produktów, od dań a la carte aż do klasycznego mięsa w całości, np. szynki lub udźca.
Sous-vide
Przy wykorzystaniu najnowocześniejszych technologii Retigo Vision zapewnia idealne warunki, temperaturę i czas dla gotowania potraw w próżni. W porównaniu z klasyczną kąpielą sous-vide oferuje nieporównywalnie wyższą pojemność i jakość.
Nocne gotowanie
Retigo Vision gotuje w nocy za Ciebie. Specjalna funkcja nocnego gotowania zapewnia doskonały efekt dzięki dokładnej regulacji wilgotności i precyzyjnej kontroli temperatury. Mięso będzie wspaniale soczyste, przy minimalnym zużyciu wody i prądu.
Konfitowanie
Aby przygotować dania w tłuszczu lub w sosie własnym niezbędny jest wolny dwustronny strumień powietrza. W Retigo Vision zapewnia to opatentowany wentylator z możliwością ustawienia idealnej prędkości obrotowej. Proces konfitowania nie wymaga kontroli, a efekty gotowania będą zawsze idealne.
Timer pólek
System umożliwia ustawienie dowolnego czasu obróbki termicznej na każdej półce. Umożliwia łączenie różnych dań bez względu na ich wielkość i czas przygotowania. Po włączeniu funkcji timera półek system automatycznie zaproponuje kucharzowi kolejne przepisy, które można przygotować jednocześnie.