BRAKUJE CI PRACOWNIKÓW W KUCHNI?
Postaw na Retigo. Piec konwekcyjno-parowy Retigo Vision może pomóc w łatwym zwiększeniu wydajności kuchni i ograniczeniu stresu personelu.
Znalezienie pracowników do kuchni lub na inne stanowiska może być trudne. Ale, na szczęście, nowoczesna i inteligentna technologia może pomóc.
Dzięki piecom konwekcyjno-parowym Retigo Vision można łatwo zwiększyć możliwości kuchni bez nieskończonego poszukiwania pracowników do pomocy. Piece oszczędzają energię i uzyskują doskonałe wyniki również w niezależnych testach (posiadamy certyfikaty Energy Star oraz Gastec). Dzięki temu Twoja firma skorzysta na znacznym ograniczeniu kosztów i nie będziesz wyrzucać pieniędzy przez okno. A dzięki swoim inteligentnym programom piece konwekcyjno-parowe oszczędzają czas kucharzy.
Dobrym przykładem jest program nocnego przygotowywania potraw. Przed wyjściem z kuchni wystarczy umieścić jedzenie w piecu konwekcyjno-parowym i włączyć program, a następnie spokojnie iść do domu. Gdy przyjdziesz rano do pracy, jedzenie będzie już gotowe. Taka sprawność pozwala zwolnić czas na inne obowiązki, jak przygotowywanie innych dań. Co więcej, przebieg nocnego przygotowywania potraw można łatwo monitorować z domu. Wystarczy podłączyć się do systemu Retigo Combionline® na stronie www.combionline.com.
Dlaczego piece konwekcyjno-parowe Retigo to doskonały wybór?
- Urządzenia są wielofunkcyjne – Piece konwekcyjno-parowe mogą zastąpić inne technologie przygotowywania żywności (frytkownice, kotły, patelnie, ruszty itp.). Para eliminuje konieczność męczenia się z ciężkimi garnkami.
- Oszczędność czasu i miejsca – Podczas gotowania masz czas na inne zadania w kuchni.
- Oszczędność energii – Oszczędne automatyczne oczyszczanie, skuteczny wymiennik ciepła, dwustopniowe rozgrzewanie wstępne, potrójne szklane drzwi i izolacja o grubości 50 mm oferują znaczne oszczędności kosztów energii.
- Intuicyjne elementy sterujące – Każdy z łatwością obsłuży urządzenie Retigo! Dzięki piktogramom poradzą sobie z tym nawet osoby nie znające lokalnego języka.
- Inteligentne czujniki i elektronika – Pozwalają na utrzymanie ustawionej temperatury i wilgotności jako wartości procentowych. Ważny jest również sposób usuwania wilgoci, np. podczas grillowania produktu o wysokiej zawartości wody.
- Łatwe gotowanie – Urządzenie pomaga dobrać odpowiednie ustawienia temperatury i czasu gotowania. Wystarczy wprowadzić rodzaj i grubość mięsa, sposób przygotowywania i stopień przygotowania potrawy (np. wysmażenia). Nawet mniej doświadczeni pracownicy przygotują perfekcyjne menu.
- Łatwa konserwacja – Piec konwekcyjno-parowy sam się myje i osusza.
- Wyższa wydajność, mniejsza utrata objętości – Przygotuj kilka porcji więcej z wykorzystaniem tej samej ilości składników.
- Niższe zużycie tłuszczu – Dzięki użyciu pieca konwekcyjno-parowego nie ma potrzeby dolewania litrów oleju lub innych tłuszczów. W Retigo Vision spryskiwacz do oleju pokrywa żywność milimetrową warstwą tłuszczu, dzięki czemu jego zużycie jest dużo niższe niż we frytkownicy. Kiedy uwzględni się wzrost cen olejów spożywczych, również tutaj można osiągnąć ogromne oszczędności.
Czytasz ten artykuł i myślisz „Już przecież mam piec Retigo”?
Kup drugi! Nie dla naszych korzyści, ale dla własnej wygody i oszczędności. Para pieców konwekcyjno-parowych to idealne rozwiązanie. Dwa piece pozwolą zrobić jeszcze więcej, jednocześnie nadal oszczędzając cenne miejsce w kuchni.